Lako je staviti ali koliko je teško skinuti šminku sa očiju?

Lako je staviti ali koliko je teško skinuti šminku sa očiju?

Poznato je pravilo da je strogo zabranjeno spavanje ako prethodno ne skinete šminku. Ovaj postupak može dovesti do isušivanja kože, pojave akni pa čak i bora. Ako skinete šminku ali ipak ne posvetite dovoljno vremena predelu oko očiju, mogu se javiti još neki problemi, kao što su infekcije i iritacije očiju. Zato je važno da kožu lica temeljno očistite svako veče kako biste sprečili pojavu nepravilnosti i prevremeno starenje kože.

Bez obzira na to da li ste preko dana bili našminkani ili ne, skidanje šminke je u svakom slučaju obavezno jer se prašina svakako lepi za kožu i ne dozvoljava joj da diše.

Devojke najčešće greše kada skidaju šminku sa očiju jer to rade prebrzo i pregrubo.

Nateže je skinuti šminku baš oko očiju, pogotovo maskaru i ajlajner. Koža oko očiju je vrlo osetljiva tako da oči nikada ne treba da se trljaju. Pogotovo teške za odstranjivanje su vodootporne maskare, koje se skidaju proizvodima na bazi ulja. Takvo sredstvo za skidanje šminke će otopiti vodootpornu maskaru tako da ne morate da trljate i razmazujete šminku oko očiju.

Pre nego što krenete da skidate šminku sa trepavica, nanesite proizvod na tupfer i ostavite ga desetak sekundi da bi proizvod razradio šminku pre otklanjanja. Ako to ne učinite, bićete primorani da trljate oči da bi se sva šminka skinula, što je naravno štetno. Šminku oko očiju treba skidati lagano i nežno.

Kada je našim očima potrebna dodatna hidratacija, kravastavac je najbolje rešenje. Krastavac sadrži antioksidanse koji pomažu kod smanjenja iritacija. Krastavac isečen na kolutove i stavljen na oči pružiće vam opuštajući osećaj.

Šminka se otklanja od unutrašnjosti ka spoljašnjosti oka, baš zbog toga da ne bi došlo do stvaranja bora. Maramice za čišćenje su obično previše agresivne za osetljivu kožu oko očiju pa čak i uzrokuju neprijatno peckanje.

Maramice za šminku su jedno od kratkotrajnih rešenja kada nemate vremena, ali ne treba da vam predju u rutinu. One takodje neće otkloniti svu šminku sa očiju tako da vam je potrebna i dodatna aparatura. Ako u datom trenutku nemate alternativu, iskoristite maramicu ali se potrudite da bude bez alkohola.

Sredstvo kojim skidate šminku oko očiju treba da bude namenjeno isključivo za taj deo lica jer korišćenje tog proizvoda na ostatku lica može biti previše teško i može zapušiti pore.

Znaćete da ste dobro otklonili svu šminku sa očiju kada čistim tupferom prodjete preko trepavica a on ostane nepromenljiv.© Jasmin 2022. Sva prava zadržana Razvoj Smart Web. vrh strane